Gruno wint in strijdt tegen degradatie

Stadskanaal- Gruno heeft afgelopen zondag zichzelf een goede dienst bewezen. Door met een zwaar gehavend team een overwinning te pakken bij Stadskanaal. Het werd 2-4.

Gruno dat met een gehavend team richting Stadskanaal was afgereisd wist binnen 5 minuten op voorsprong te komen. Het was Mitchell van Kalfsbeek die zag dat zijn voorzet tot doelpunt werd gepromoveerd 0-1. Lang konden de gasten hier niet van genieten want thuisploeg Stadskanaal kwam in de 10e min alweer op gelijke hoogte 1-1. Na deze tegenslag bleef de ploeg van het interim duo Peter vd Mark en Daniel de Wal bij vlagen een verdienstelijke wedstrijd op de mat leggen. Gruno kreeg in het resterende van de eerste helft een aantal goede mogelijkheden maar deze werden niet verzilverd. aar het was de thuisploeg die vlak voor rust op voorsprong kwam. De bij de 2e paal helemaal vrijstaande speler wist de bal achter doelman Verdenius te krijgen 2-1.

In de tweede helft kreeg Stadskanaal een vrije trap deze werd niet goed genomen. En in de tegenstoot wist Gruno dankbaar gebruik te maken hier van. Een aantal die uiteindelijk voor de voeten van Nicky Smid die onberispelijk uithaalde en de gelijkmaker tegen de touwen wist te schieten 2-2. Hierna wisten de stadjers hier valt vandaag zeker wat te halen. En de ploeg bleef zorgvuldig de aanval op zoeken maar tot doelpunten kwam het niet. De thuisploeg begon de druk op te voeren en kreeg een paar uitstekende mogelijkheden om op voorsprong te komen maar dit was niet aan de aanvallers Besteed. In de slotfase kreeg Gruno op de rand van de zestien een vrije trap. Het was Mitchell van Kalfsbeek die de bal suptiel achter de doelman wist te plaatsen. En zo Gruno op een zeer verdiende voorsprong 2-3. In de blessuretijd was het Angelo Weggers die de overwinning vanaf elf meter in veilige haven schoot 2-4. Met deze overwinning word de nare smaak van de week ervoor weg gespoeld en ligt alles weer open in de strijd tegen degradatie.

Foto’s van de wedstrijd staan op https://photos.app.goo.gl/v1o4M8Du3LCsYK1C7