Trynwalden-v.v.Gruno

VC Trynwâlden-Gruno 3-7.
Debutant Gruno blijft verbazen. Na de ruime overwinning op Trynwâlden legden de van der Mark-Boys zelfs beslag op de koppositie in klasse 3A. De ploeg wordt gevolgd door Drachten ( de ploeg die nagenoeg de gehele competitie bovenaan heeft gestaan) met een achterstand van één punt en een wedstrijd minder. De competitie bereikt zijn climax met de (kampioens ??) wedstrijd Gruno-Drachten op zondag 19 mei op het sportpark Vinkhuizen.
Gruno begon voortvarend aan het duel Trynwâlden-Gruno. De wedstrijd was goed en wel begonnen en de Friese doelman moest de bal al uit het net halen. Jamal Schripsema stuurde ‘bliksemschicht’ Mittchel van Kalsbeek de diepte in en die deed wat hij al zo vaak deed dit seizoen, scoren. 1-0.
Na deze snelle voorsprong werd het een beetje slappe hap bij de Stadjers. Dit resulteerde al snel, door een eigen doelpunt, tot de gelijkmaker. De bezoekers schakelden hierna een tandje bij met als gevolg dat Sharon Lasut, op aangeven van Rick Bunk, zijn ploeg weer aan een voorsprong hielp. Het spel van de West Enders verzandde opnieuw in gemakzuchtigheid. Twee keer onnodig balverlies op het middenveld hielp de thuisploeg weer in het zadel. Even zovele malen had Gruno-doelman Michael Mast het nakijken.
Ruststand 3-2.
Het Gruno-trainersduo van der Mark/Terpstra zullen hun manschappen met niet mis te verstane woorden duidelijk hebben gemaakt dat gemakzuchtigheid niet past bij een team dat aanspraak wil maken op de titel. Het verbale geweld had duidelijk zijn effect op de spelers. In de gehele tweede helft stond er een team dat voor de volle buit ging. Men had in de beginfase van de tweede helft nog een aanloopperiode nodig maar toen de messen goed waren geslepen wist de thuisploeg niet meer wat men moest doen om de scoringsdrift van de gasten te temperen. De ene na de andere goede aanval daalde neer op het Trynwâlden doel. Velen daarvan werden omgezet in een treffer. De schutters Oosterhof en van Kalsbeek kregen het, hierbij volop gesteund door de overige teamgenoten, op hun heupen. Mittchel van Kalsbeek voegde nog een echte hattrick aan de door hem gescoorde openingstreffer toe. De zevenklapper werd volgemaakt door twee fraaie doelpunten van Robert Oosterhof. Eindstand 3-7.
Gruno-trainer Peter van der Mark: “Na de vroege openingstreffer dachten we dat ziet er goed uit maar in de rest van het duel was het tegendeel het geval. We gingen met een teleurstellende, geheel aan onze eigen onzorgvuldigheid te wijten, 3-2 de rust in. Na in de theepauze de vinger op de zere plek te hebben gelegd verscheen er een herboren team tussen de lijnen en dit heeft de tegenstander geweten. De eindstand spreekt boekdelen”.