Gruno jo11 speelt nuttig toernooi bij Lycurgus

Op zaterdag 10 april heeft Gruno JO11 een mixtoernooi gespeeld met de teams van Lycurgus. Gruno had een ‘zwaar’ programma. Er moest gestreden worden tegen Juventus, FC Groningen, Liverpool en FC Barcelona.

De 1e wedstrijd was tegen Juventus. Gruno begon moeizaam. Iedereen moest eerst even wakker worden. Na een paar minuten leek iedereen goed wakker en werd er weer gevoetbald zoals altijd. Na een paar keer goed overspelen kwamen de kansen. Helaas werden deze kansen niet benut. Ook Juventus kwam deze wedstrijd niet tot scoren.

De 2e wedstrijd moesten we aantreden tegen FC Groningen. In het begin ging het gelijk op. Na een paar fantastische reddingen van onze keeper gingen we nog beter voetballen. Bij FC Groningen werd er vergeten dat de spits er nog stond en dit resulteerde in een 1-0 voorsprong. Gruno ging hierdoor nog beter spelen en er werd nog 2x gescoord deze wedstrijd. Ook nu werd er niet verloren en FC Groningen werd met 3-0 opgerold.

De 3e wedstrijd moesten we spelen tegen Liverpool. Met deze tegenstander hadden we het moeilijk. Maar toch kwamen we op een 1-0 voorsprong. Hier konden we niet lang van deze voorsprong genieten. Liverpool kwam direct terug tot 1-1. Gruno was het hier niet mee eens en voordat we het wisten stond het ook al weer 2-1. Maar hier was Liverpool het niet mee eens en scoorde direct de 2-2. Na nog een paar mooie aanvallen van beide kanten kwam er toch nog een winnaar uit de strijd. Gruno maakte door een verdedigingsfout de 3-2.

En dan de 4e en tevens laatste wedstrijd van vandaag was tegen FC Barcelona. Ook in deze wedstrijd gaven we achterin niet veel weg. Na een goede uittrap van de keeper werd er door onze spits gescoord, 1-0. Ook nu lieten de toppers niks heel van een topclub. Na mooie aanvallen werd er nog 2x gescoord. Eindstand 3-0

 

Gruno Jo 11 zet stappen in goed bezet toernooi.

Gruno Jo11 moest de eerste wedstrijd aantreden tegen het ijzersterk geachte Juventus in de volksmond ook wel Juve of La Vecchia Signora [de oude dame] genoemd.
De Italianen die zowaar in het zelfde tenue spelen als onze buren Lycurgus.
Tal van vedetten spelen bij deze Italiaanse grootmacht, o.a. Cristiano Ronaldo: marktwaarde 50 miljoen, Paulo Dybala: marktwaarde 60 miljoen en niet te vergeten Matthijs De Ligt: marktwaarde 75 miljoen.
Gruno die het in eerste instantie moest doen zonder het drietal Kièro Daniyan en Jantina.
Maar helaas kwam Jacine op de wedstrijddag ook nog eens in de lappenmand
een tegenvaller, daar we een toernooi moeten afwerken met toch niet de minste ploegen als Juventus, Liverpool, FC Groningen, en Barcelona.
Gelukkig was Daniyan bereid ondanks zijn nog gevoelige enkel, zijn plaats in te nemen [klasseDaniyan].
Ook Ahmed en Mussie [Muchi?] die gelukkig gelijk klaarstonden om de openstaande plekken in te vullen en waardige vervangers bleken te zijn in dit hoogstaand spektakelstuk. [dank daar voor]. saillant detail [aardige bijkomstigheid] is, dat Mussie, Muchi? [onze vervangende keeper] gelijk aan evenknie Gian Luigi Buffon vloeiend Italiaans spreekt en verstaat, zodat Cristiano en Dybala uit voorzorg over gingen in het Gronings [die zijn slim], zodat iedereen van ons kon horen wat ze van plan waren en we ondanks een moeilijk begin, een verdienstelijk gelijkspel uit het vuur sleepten met goed en verzorgd voetbal tegen deze grootmacht en miljoenenploeg uit Turijn.
De tweede wedstrijd was tegen onze eigen FC die niet in hun favoriete groen wit maar ook al in het blauw speelden.
Door het resultaat van de eerste wedstrijd kregen onze jongens meer zelfvertrouwen en gingen steeds beter ballen
Ook bij balverlies werd er tijdig omgeschakeld om zo weer van achteruit goed overspelend tot een vloeiende aanval te komen met 2 keer het goed afronden van Milaan en 1 keer Sobhan die op Sobhanniaanse wijze het net deed trillen.
Dus, een welverdiende en klinkende overwinning van 3-0 op onze eigen laat ons weer eens juichen FC.
De derde wedstrijd moesten we aantreden tegen Liverpool.
Liverpool en de Beatles worden vaak in een adem genoemd, hun muziek stroomt onmiskenbaar door de aderen van deze stad.
De stad is de thuisbasis van Everton FC en onze 3e tegenstander van vandaag het rivaliserende Liverpool. De derby, genaamd Merseyside zorgt jaarlijks voor een zinderende wedstrijddag voor beide kampen. En staat voor hun op plaats 1.
Op de tweede plaats staat volgens trainer Jurgen Klöpp, het duel met Jo 11 van Gruno die hij een paar keer heeft geanalyseerd om niet voor verrassingen te komen staan
Dus we waren gewaarschuwd dat ze deze wedstrijd zeker serieus namen en ze zelfs ondanks corona, een paar dagen in trainingskamp zijn geweest op het Haagse Malieveld, wat door burgemeester Jan Van Zanen de politiek en mainstreammedia is goed gekeurd, gezien het geringe aantal mobile eenheid langs het veld. Ook Femke was een aantal keren in het Haagse, maar ze houd toch wat meer van actie met paarden en hondenshows was haar commentaar.
De Reds from Liverpool het zelfde clublied als het grote Feyenoord en dat tegen Jo11 van Gruno de spanning was te snijden.
Het werd een wedstrijd wat over een weer ging en niet altijd goed.
We werden wat slordiger in de aanname en liepen vaker uit de posities waardoor onze tegenstander steeds terug kon komen na achterstand.
Toch werd ook deze wedstrijd gewonnen 3-2 door weer twee doelpunten van Milaan en één van ons enfant terrible en linkspoot Hugo.
Waardoor ook de Reds aan de zegekar werden gebonden.
De laatste wedstrijd hadden we tegen Barcelona geloot, vooraf op papier de zwaarste wedstrijd.
Maar gelukkig voor ons, hadden ze Lionel Messie en Frankie De Jong rustgegeven en achtergelaten in Barcelona, de stad van Johan Cruijff een der beste voetballer aller tijden El Flaco [de magere] en grondlegger van de organisatie speel en denkwijze van Ajax en het huidige Barcelona. Wij hebben dan geen Frankies en Messies in ons team, maar wel een Kièro een Jerno een Jacine een Jantina een Daniyan een Daimy een Jordan een Sobhan een Hugo een Milaan vandaag aangevuld met Ahmed en Mussie allemaal even belangrijk in hun positie en allen even belangrijk voor het team.
Klinkende namen voor de begeleiding en niet te vergeten hun ouders. Die helaas van al deze mooie wedstrijden maar een glimp of een samenvatting te zien krijgen. Als vriendenploeg de strijd aangaan om wedstrijden te winnen, met een stukje beleving werklust en met opgestroopte mouwen bij vlagen goed voetbal, maar vooral met respect spelvreugde en plezier, dit zijn de ingrediënten voor het voetbal en die hebben ze vandaag weer in al zijn facetten laten zien, ook de laatste wedstrijd werd in ons voordeel beslist, zodat we tevreden huiswaarts konden keren met 3 overwinningen en 1 gelijkspel in de knip.
Voor de ouders en iedereen is het belangrijk en te hopen, dat op korte termijn de maatregelen van de baan gaan en we niet blijven hangen in het nieuwe normaal, zodat ze hun kroost weer kunnen bewonderen en aanmoedigen en zien dat ze stappen maken op deze mooie en prachtige leeftijd.
Dat willen we toch voor geen goud missen.