Gruno 6 wint ook tweede wedstrijd

Gruno 6 wint ook tweede wedstrijd van het seizoen.

Na de 7-0 overwinning op stadspark van vorige week reisden de mannen van Gruno 6 vol zelfvertrouwen naar Ten Post, waar de wedstrijd tegen SV TEO 2 op het programma stond. Het veld lag er goed bij en de mannen hadden er zin in. SV TEO bleek een stugge tegenstander met een paar goede spelers binnen de gelederen, en Gruno wist weinig kansen te creëren. Tot Hidde Sietsma met een ongekende pegel de ban brak: 0-2. Gruno rook bloed en bleef fel druk zetten op de verdediging van TEO. Na een interceptie op het middenveld kon aanvoerder Rutger Heijnen de spits Solke Euverink in stelling brengen. Laatste faalde niet en drukte af voor de 0-2. TEO deed ongeveer halverwege de eerste helft wat terug. Na een ietwat wilde charge van Ali Schraa besloot de scheidsrechter (de enige man op het hele veld die de overtreding binnen de 16 waar had genomen) de bal op de stip te leggen, de protesten van Gruno ten spijt. De speler van TEO liet Rudmer van der Sluis kansloos. De mannen gingen dus aan de thee met 1-2 stand. In de rust werd besloten een tactische omzetting te doen om zo wat meer druk te kunnen creëren op de verdediging van TEO. Dit pakte goed uit en binnen mum van tijd vergrootte Solke Euverink de voorsprong weer tot 1-3. Dit deed hij met een bekeken schot uit de draai. Solke had nu de smaak te pakken, passeerde nog eens 2 man en liet Micha Landsman een van de makkelijkste goals uit zijn leven maken: 1-4. Het verzet van TEO was echter nog niet gebroken en na wederom een wat ongelukkige actie van Ali Schraa mocht TEO opnieuw een penalty nemen. Ook deze werd feilloos benut en bepaalde de eindstand op 2-4. Al met al kijkt Gruno met een goed gevoel terug op de tweede competitiewedstrijd en reist volgende week met vertrouwen af naar Usquert. Daar wordt volgende week om 14:30 afgetrapt.