Gruno 1 wint knotsgek duel in Akkrum

Het beloofde een mooie zondag te worden in en tegen Akkrum. Akkrum was vorig jaar 2e geworden in de 3e klasse en titelkandidaat. Gruno is net gepromoveerd en wil graag mee doen in de 3e klasse.
1e helft
Gruno deed niet veel onder voor Akkrum. Het speelde goed mee qua tempo en duels en liet zien dat ze niet voor niks naar de 3e klasse zijn gepromoveerd. Maar dan breekt de 15e minuut aan. Alsof er een bom land op het sportpark van Akkrum. Angelo Weggers de topscoorder van vorig seizoen schreeuwd het uit van de pijn naar een ongelukkige sliding. Wat blijkt? Angelo heeft zijn enkel op 2 plaatsen gebroken en is langdurig uitgeschakeld. Wij wensen hem dan ook veel sterkte toe!
De koppen gingen bij elkaar en deze pot moest gewonnen worden voor Angelo. Akkrum scoorde kort daarna de 1-0 door een verkeerd ingeschatte bal achterin die met een mooie lob werd afgemaakt. Meteen daarna kon Gruno via een mooie aanval langs de zijkant, een bal die werd doorgekopt naar de geheel vrijstaande Vu Pham. Vu kon zijn 1e goal van de middag kon aantekenen. Daarmee was de eerste helft ook gespeeld. Gruno was duidelijk aangeslagen door het gevoel van onmacht door de zware blessure van Angelo.

2e helft.
In de 2e helft was het spelbeeld hetzelfde, beide teams doen niet voor elkaar onder. Er werd gestreden voor elke bal en de duels werden niet geschuwd. Toch kwam Akkrum weer op een voorsprong door een slimme steekbal die werd afgemaakt door de spits van de Friezen. Opnieuw werden de mouwen omhoog gestroopt bij Gruno want er moest gewonnen worden voor Angelo.
20 minuten voor tijd scoorde Gruno dan ook de gelijkmaker een klutsbal in de zestien meter werd teruggelegd door Robert op Vu en die maakt koel af. Zijn tweede goal van de middag en ook de belangrijke 2-2! Akkrum was naar de goal de kluts volledig kwijt en Gruno profiteerde daar optimaal van en bleef druk uitoefenen op de achterroede van de roodhemden. Dat resulteerde dan ook in de 2-3. Door een slordigheid achterin bij Akkrum en Vu die snel en slim reageerde kon hij zijn 3e van de middag maken.
Een prachtige en verdiende overwinning voor Gruno een mooi debuut in de 3e klasse.