Gruno ook volgend seizoen 2e klasser

Gruno volgend seizoen opnieuw in tweede klasse

GRONINGEN – Gruno mag het komende seizoen weer in de tweede klasse uitkomen. Na een slecht verlopen seizoen 2019/2020, dat vroegtijdig werd afgebroken vanwege de coronacrisis en waarin slechts negen punten werden behaald, gaat Gruno op herhaling in de tweede klasse.

Gruno was met ASVB in strijd om niet rechtstreeks te degraderen. De Blijhamsters hadden drie punten meer dan de ploeg van sportpark West End. Beide ploegen zouden nog tweemaal tegenover elkaar staan. Maar door het eindigen van de competitie kon Gruno de achterstand niet meer inlopen. Gruno behaalde de negen punten tegen respectievelijk Annen (1-0), Stadskanaal (3-4) en hoogvlieger Helpman (2-1). Gruno mag dus aankomend seizoen op herkansing in de tweede klasse. Tevens heeft Gruno een nieuwe hoofdtrainer Fouad Faraouni die Gert Haak is komen te vervangen kan een aantal nieuwe gezichten verwelkomen in de selectie.

De selectie van Gruno heeft voor het komende seizoen een aantal wijzigingen ten opzichte van het afgelopen seizoen. Zo maakt Richard Zolfghari die naar PKC’83 is verhuist om het een stapje hoger te laten zien geen deel meer uit van de selectie. Tevens zijn een viertal spelers overgestapt naar VVK zaterdag. Nieuw in de selectie van nieuwbakken trainer Faraouni zijn Mohamed Farouni, Samad Faraouni, Omer Cagiran, en Suliyman Bahceci die allen van buurman Groninger Boys over kwamen, Nicky Smid keert terug op het oude nest hij komt over van Waskemeer. En als laatste is Demien Gonzalez de selectie komen versterken.

Met deze versterkingen en de spelers die zijn gebleven hoopt Gruno het vorige seizoen te vergeten. En hoopt het meer punten bij elkaar te halen dan afgelopen seizoen